Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MIK

mamka Irča K.

17. 1. 2012 13:59
Měla by to být volba...

Víte, já chápu lidi, co se bojí NEočkovat a taky chápu ty, co mají obavy z následků očkování. Myslím, že to téma se zase točí okolo toho, kdo je za co ochotný nést odpovědnost. Je to ostré téma a je pravda, že statistiky se dají překroutit všelijak - na obě strany - pro i proti očkování. Myslím, že by nemělo být cílem prosadit při debatě (a zákonech) o očkování tu svou pravdu. Myslím, že bychom se mohli snažit o (oboustranné nepředpojaté) pochopení toho druhého názoru... a závěrem může být i to, že se neshodneme. Je to téma založené na strachu.

Já mohu mluvit jen o sobě, nemohu nikoho do ničeho nutit.

1 0
možnosti
MK

Mama Kami

17. 1. 2012 19:50
Re: Měla by to být volba...

Jde o to, že když své dítě očkovat nedáte a ono následkem toho bude poškozeno, budete coby rodič čelit důsledkům. Zanedbání péče, cokoli podobného.

Pokud však vaše dítě bude poškozeno očkováním, nikdo neponese odpovědnost. Na 99% vám mnoha vzájemně se kryjícími odbornými posudky "dokáží", že nikdo za nic nemůže anebo že problém nebyl v očkování.

1 0
možnosti
VS

Astaroth

9. 12. 2011 11:46
ockovat? ne ockovat!

Ockovat ist nur das tzechiche simulatenbande! Ja bysem vas naucila ockovat! Zadna takofa ockovat, klistyr a aspirin fas fylecila! RAUS!

0 0
možnosti
I

iVčera.iDnes.iZítra

9. 12. 2011 8:47
Ty statistiky,

které jste dala k dispozici, jsou tak trochu zavádějící. Ukazují pouze úmrtnost, ne počet nemocných. To, že se zlepšily možnosti léčby i před vakcinací, tu nikdo nezpochybňuje. To je pravda. Přesto tyto nemoci mohly mít závažný průběh a mohly zanechat na zdravotním stavu dítěte, které se vyléčilo, vážné následky (např. virová obrna). Tak co takhle dát k dispozici grafy, které ukážou nejen počet úmrtí, ale taky celkový počet nemocných? Tak se mrkněte třeba na tento odkaz: http://www.szu.cz/uploads/documents/szu/aktual/odbor_epidem_nemoci.pdf

Před začátkem očkování už bylo možno léčit dětské nemoci s poměrně velkou úspěšností, jak je vidět podle klesající mortality. Ale až s počátkem očkování začala klesat také morbidita, čili celková nemocnost. A Vy si můžete za domácí úkol zjistit, jak to před očkováním vlastně bylo s léčbou, jestli ty preparáty byly bezpečné (bezpečnější než dnešní očkování) a kolik neočkovaných dětí přežilo...s trvalými následky.

3 0
možnosti
MK

Mama Kami

9. 12. 2011 12:51
Re: Ty statistiky,

Zastánci očkování poukazují raději na statistiky výskytu nemocí než na statistiky úmrtí jako na důkaz efektivnosti očkování. Nicméně statistici nám říkají, že statistiky úmrtí jsou lepšími ukazateli nemocí než jsou čísla jejich výskytu, kvůli prostému důvodu, že kvalita hlášení a udržování záznamů je mnohem vyšší u úmrtí.(Darrel Huff - How to Lie With Statistics, W.W. Norton & Co., Inc., 1954 at 84) Například průzkum ve městě New York ukázal, že pouze 3,2 % pediatrů opravdu hlásilo případy spalniček zdravotnímu úřadu. CDC v roce 1974 stanovily, že ve státě Georgia bylo 36 případů spalniček, zatímco Státní systém zjišťování v Georgii (Georgia State Surveillance System) nahlásil 660 případů.

V roce 1982 úředníci ze zdravotního úřadu ve státě Maryland obvinili televizní program s názvem "DPT- očkovací ruleta" ("DPT - Vaccine Roulette") ze zavinění epidemie černého kašle, protože tento program varoval před nebezpečím DPT vakcíny;

0 0
možnosti
AJ

astrudina

8. 12. 2011 19:07
Já bych ještě prosila článek o výhodách domácích porodů,

takové ty krásné statistiky, jak v Holandsku a v Tramtárii je to ohromně osvědčené a u nás, darmo mluvit... Důsledky neočkování v Británii a v USA ukázaly nesmyslnost vašich tvrzení. Grafy a další informace jsou čerpány z materiálů anti-očkovacích sekt, co dodat. Jen snad že, dospívající jsou dostiženi neodpovědností svých rodičů a mohou být neplodní celý svůj život: například tento článek pojednává o epidemii příušnic v GB v Oxfordu a na jiných univerzitách v letech 2008-9:

http://www.ox.ac.uk/students/shw/health/mumps/

Ale to nevadí, autorka bude stejně dál raději věřit výzkumu, Dr. Wakefielda, který svou fámu o spojitosti vakcinace v raném dětství a autismu založil na podvodu - šetřil pouze vzorek 12! dětí. The British medical Journal se v roce 2011 definitivně k tomuto podvodu vyslovil a řekl, že je škoda, že tento podvod přinesl tak velké škody a ztráty na životech dětí a na poškození plodného života dopělých. Informaci najdete zde:

¨http://www.bmj.com/content/342/bmj.c7452

2 0
možnosti
MK

Mama Kami

9. 12. 2011 10:13
Re: Já bych ještě prosila článek o výhodách domácích porodů,

Jak vy víte, čemu věřím?

Můžete mne citovat v souvislosti s domácími porody?

0 0
možnosti
JN

Já, Claudius

7. 12. 2011 19:31
Zkuste to se vzteklinou

Možná přijdete na jiné myšlenky.

2 0
možnosti
JV

Žadatel

7. 12. 2011 14:53
Opravdovej člověk a muž byl Meresjev, ale ten už umřel.

Statistika nuda je, má však cenné údaje.

0 0
možnosti
MK

Mama Kami

7. 12. 2011 15:14
Čurila Plenkovič

:-)

0 0
možnosti
JS

jan_bivoj

7. 12. 2011 13:24
Nemoc neznamená jen riziko smrti

Třeba příušnice, proti kterým se v rozvinutých zemích také očkuje (nejsem si jistý, jestli i u nás - já vakcínu dostal v USA), sice běžně nejsou smrtící, ale u cca 15% postižených mužů vedou ke sterilitě a v těhotenství vedou v cca 25% případů k potratu. O dočasném snížení kvality života nemluvě. Tyto dopady ve Vašich grafech jaksi nejsou vidět.

Vaše grafy ostatně často ukazují, že v určitém odstupu po zavedení očkování proti určité nemoci (skvěle je to vidět třeba u tetanu nebo příušnic) došlo k odlišení všeobecného trendu a trendu úmrtnosti na danou chorobu - druhý jmenovaný šel oproti prvnímu dolů.

Lepší výživa, hygiena, lékařská péče a já nevím co ještě zachránily spoustu životů, ale očkování umožňuje jich zachránit ještě víc.

A ještě byste mohla zkusit uvést graf úmrtnosti na pravé neštovice, které dle wikipedie byly v 18. století nejčastější příčinou smrti v Evropě - a díky očkování se je podařilo eradikovat.

6 0
možnosti
L

lesicatko

7. 12. 2011 13:17
Asi takto

Minulý rok zaznamenali v Anglicku a Walese cez 1300 prípadov pacientov s osýpkami, z toho dve deti zomreli. Desať rokov predtým bolo prípadov 56, bez úmrtí. Doktori vidia priamu súvislosť tohto mimoriadneho nárastu s poklesom očkovania detí vo svete štandardnou vakcínou MMR. Kým v polovici 90-tych rokov bola miera zaočkovania ešte 92%, momentálne je už menej ako 80% (u nás je zaočkovanosť takmer 100%, od roku 1998 sme výskyt osýpok nezaznamenali).

Čítajte viac: http://spw.blog.sme.sk/c/183890/Sarlatani-vedia-ako-na-novinarov.html#ixzz1fqn8NgtJ

1 0
možnosti
N

nocenka

7. 12. 2011 13:24
Re: Asi takto

Oj, vy řádíte i zde?  ;-D

3 0
možnosti
DVK

Deratizátor vulgo Krysařík

7. 12. 2011 12:50
Asi jako s tou rýmou.

Neléčená trvá týden a léčená pouze sedm dní..Také jsem se kdysi necával léčit proti nemocem dýchacích cest, ale když to porovnám, tak výsledek byl diskutabilní.

0 0
možnosti
LPB2

Lumpíí po banánu 2

7. 12. 2011 13:26
Re: Asi jako s tou rýmou.

příčina rýmy dle léčitelů:

1. malá radost ze života

2. únava organismu

Docela tomu věřím a dovedu i odhadnout, který z obou případů mám = když začnu posmrkávat a je to z únavy, stačí si opravdu na chvilku zalézt do pelíšku a mám po rýmě. Když to je ten druhý případ, pokusím se odhadnout, co mne nejvíc trápí a trochu se s tím srovnat. Většinou mám za dva dny klid. 

:-)

1 0
možnosti
  • Počet článků 28
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2315x
Jinak. Stručně. STRAŠNÁ ŽENSKÁ!

Seznam rubrik